Den 13 maj 2022 nådde Europaparlamentet och EU-länderna en överenskommelse om en uppdaterad förordning (NIS 2), som ska leda till en högre gemensam säkerhetsnivå i hela unionen. Nu väntar ett formellt godkännande. Efter det har medlemsstaterna 21 månader på sig att implementera lagstiftningen.

Det börjar bli hög tid att fundera på hur det påverkar den egna organisationen.

NIS 2 är uppdaterad förordning som i framtiden kommer att ställa högre krav på cybersäkerhet och samtidigt omfatta allt fler verksamheter inom en rad nya områden. Den nya förordningen möjliggör också för allvarligare påföljder i form av sanktioner för verksamheter som brister i efterlevnaden av NIS 2.

Det här webbinariet handlar om NIS2, hur det skiljer sig mot det ursprungliga direktivet (NIS) och hur du kan förbereda din verksamhet för att möta kraven i den nya förordningen. Om du tror eller vet att din organisation omfattas av NIS-direktivet är detta webbinarium för dig.
Under webbinariet kommer du att få kunskap om det nya direktivet, lyssna på hur andra tänker och agerar och själv få möjlighet att ställa frågor till våra experter.

Datum: Torsdag 8 september
Tid: 14.30

Anmälningslänken skickas via e-post

Anmälan till webbinarie

Fabian Erdmann
Managementkonsult inom informationssäkerhet
Säkerhetschef på Secify

Har tidigare arbetat på Deutsche Bank som Incident Manager och som konsult inom risk- och säkerhetsarbete på Ernst and Young.

Lars Hartzell
Moderator

Har tidigare arbetat som informationssäkerhetsspecialist på bland annat Karolinska institutet, Folksam och Stockholms universitet

Varmt välkommen att anmäla dig till vårt webbinarium via registreringslänken nedan!

Anmälan till webbinarie
Henrik Petterson