secify-id-skydd

ID-Skydd

– Vi bevakar dina uppgifter

27 300 identitetsbedrägerier anmäldes 2019. Det är den näst högsta anmälda formen av bedrägeri i Sverige efter kortbedrägerier. Att identitetsbedrägerier ökat i antal beror enligt brottsförebyggande rådet dels på en ökad internetanvändning, men också på att den tekniska utvecklingen lett till nya metoder och möjligheter att begå bedrägeri­er.

Sammanfattning

 • Larmar när uppgifterna läcks.

 • Mycket liten arbetsinsats (från er sida) för att starta

Secify ID Skyddspårning

Men vad är ID-kapning och identitetsbedrägerier egentligen?

En ID-kapning är en olovlig användning av ditt företags, eller dina personliga uppgifter. Med en kapad identitet kan angriparen till exempel:

 • Köpa varor i företagets eller privatpersonens namn.
 • Låna pengar
 • Ta ut bankkort
 • Skada företagsnamnet genom att utge sig för att vara en representant på sociala medier i kommentarer, formulär och på forum.
 • Försöka lura leverantörer och underleverantörer på antingen information eller pengar.

För att skydda dig och din verksamhet mot ID-kapningar krävs att du blir informerad när dina uppgifter blir publika, samt att du har en plan så att du kan agera snabbt

ID-skydd

Webben kan delas in i tre delar, Clear web, Deep web och Dark web. På Clear web finns den information som ligger publikt. Adressregister, öppna bolagsregister, publik information på sociala medier, öppna forum med mera är exempel på information som hittas där. Deep web rymmer de webbplatser som innehåller information som är osynlig för allmänheten. Oftast handlar det om sidor som inte är indexerade i sökmotorerna, de är därför inte sökbara och ofta bara tillgängliga om man känner till IP-adressen. Dark web är internets vilda västern. Säkerheten, åtkomsten och anonymiteten är så pass hög att försäljning av kortuppgifter, id-handlingar och läckta inloggningsuppgifter sker öppet, precis som vid en vanlig e-handel.

Vårt verktyg skannar automatiskt och kontinuerligt av både Clear web, Deep web och Dark web efter läckt information och larmar via e-post när systemet hittar något. Det innebär att er tid som ni lägger ner för att få ett ID-skydd blir väldigt liten. Vi söker och larmar när någon av följande uppgifter har läckt och påträffas i våra sökningar.

 • Kreditkortuppgifter
 • Passnummer
 • Mailadress + lösenord
 • Personnummer
 • Körkortsnummer
Hackare stjäl din identitet

Ligg steget före

Genom att koppla på ID-skydd ligger du steget före och har chans att förhindra ett obehörigt utnyttjande av uppgifterna. När uppgifter identifierats kan du eller organisationen agera genom att begränsa möjligheten att utnyttja uppgifterna (t.ex. byta lösenord, spärra kort, anmäla att körkortuppgifter har läckt, etc)

Alla individer och organisationer är måltavlor för en ID-kapning. Det spelar ingen roll vem du är eller var du bor. Med ID-skydd får du och ditt företag bättre kontroll över era uppgifter, vilket minskar risken för kostsamma och tidskrävande påföljder.

Hör av dig!

Verkar det här intressant för ditt företag kan du antingen skicka ett meddelande med kontaktfunktionen, eller helt enkelt lyfta på luren och ringa.

Tel: 020 – 66 99 00
Besöksadress: Östra Storgatan 67, Jönköping

Mer om informationssäkerhet från vår kunskapsbank