Är du säker på att du är säker

Ett informationssäkerhetsevent i samarbete med Cygate

39 sekunder mellan varje hackerattack
Skador för sammanlagt $6 trillioner 2021
600% ökning i antal cyberattacker 2017

”Är du säker på att du är säker?”

Vi lever ganska tryggt här. Sverige har varit förskonat ifrån det mesta så det är naturligt att tänka så. Det var ju trots allt flera generationer sedan vi deltog i krig – och nöd ligger väldigt långt bort ifrån vår verklighet.

Men i och med digitaliseringens utbredning har gränser suddats ut, världen har krympt till en storlek där ett paket som skickas, kommer fram på bara några millisekunder, och det är oavsett var du befinner dig i världen. Ditt uppkopplade företag har fått nya digitala grannar i både Kina, USA och Ryssland och de är  närmre dig än dina fysiska som du har här i Sverige.

En dörrknackningen, några millisekunder bort.

Så, är du verkligen säker på att du är säker?

Efter föreläsningarna bjuder vi på sushi och ölprovning, och hoppas på en trevlig, utbildande och inspirerande kväll tillsammans med dig!
Varmt välkommen med din anmälan senast den 12 november.

Datum: 14 november
Tid: 16.00 – 19.30

Sista anmälningsdag:
11 november

Plats: Södra Järnvägsgatan 4A
Växjö

Anmäl dig här:

[contact-form-7 id="5903" title="Event"]

Vår Värld 2.0

Erik Karlsson,
IT- och informationssäkerhetsexpert

Erik tar dig på en kort rundtur i vår värld –eller framförallt delar av den som du kanske inte är helt bekant med.

Visste du ex. att du som blivit drabbad av ransomwaremånga gånger kan nå en stor kundtjänst hos dina förövare som ”hjälper dig” att få ordning på dina problem och få tillbaka din data?

Ditt företag kanske inte heter ”Facebook” eller ”Google” –så varför skullenågon vilja mig något ont? Svaret är enkelt; du är en mycket enklare match än något av de bolagen.

Du kommer efter den här sittningen förstå varför det inte spelar någon roll om ditt företag är litet eller stort, eller om det finns i Skandinavien eller Asien. Vi står inför samma utmaningar -men det finns hjälp att få, saker att ta tag i och göra!

Är du säker på att du är säker?

Olof Jarkman,
Informationssäkerhetsexpert

Utmaningarna inom IT- och informationssäkerhet är svåra att ta på; de befinner sig ofta någonstans i cyberspace, och det är därför lätt att invaggas i falsk säkerhet; ”Det händer inte mig”.

De flesta skulle nog hålla med om att ritningen till hur du sätter ihop en Volvo V40 är mer värdefull än själva bilen; Information idag har ett enormt värde, och det är hög tid att fundera på hur säker vår information faktiskt är.

Det finns mängder med enkla åtgärder att göra för att faktiskt ta reda på hur det står till med säkerheten.

Vi bryter ner det ”luddiga” för dig och ger dig handfasta tips och råd för hur du ska gå tillväga för att vandra vägen mot högre informationssäkerhet.