Den 13 maj 2022 nådde Europaparlamentet och EU-länderna en överenskommelse om ett uppdaterat direktiv för NIS, kallat NIS 2. Syftet är att det nya direktivet ska leda till en högre gemensam säkerhetsnivå i hela unionen. Nu väntar ett formellt godkännande. Efter det har medlemsstaterna 21 månader på sig att implementera lagstiftningen.

Det börjar bli hög tid att fundera på hur det påverkar den egna organisationen.

NIS 2 är ett uppdaterat direktiv som i framtiden kommer att ställa högre krav på cybersäkerhet och samtidigt omfatta allt fler verksamheter inom en rad nya områden. Det nya direktivet möjliggör också för allvarligare påföljder i form av sanktioner för verksamheter som brister i efterlevnaden av NIS 2.

Det här webbinariet handlar om NIS2, hur det skiljer sig mot det ursprungliga direktivet (NIS) och hur du kan förbereda din verksamhet för att möta kraven i den nya förordningen. Om du tror eller vet att din organisation kommer att omfattas av NIS är detta ett webbinarium för dig.
Under webbinariet kommer du att få färsk kunskap och möjlighet att lyssna in dig på hur andra tänker och agerar. Du kommer också att ha möjlighet att själv ställa frågor till våra experter.

Datum: Torsdag 8 september
Tid: 14.30

Anmälningslänken skickas via e-post

Fabian Erdmann

Managementkonsult inom informationssäkerhet
Säkerhetschef på Secify

Har tidigare arbetat på Deutsche Bank som Incident Manager och som konsult inom risk- och säkerhetsarbete på Ernst and Young.

Lena Graungaard Lindahl

Managementkonsult inom informationssäkerhet och privacy

Har tidigare arbetat som utredare på Uppsala kommun, Migrationsverket och Utrikesdepartementet och har en master i systemvetenskap med inriktning informationssäkerhet från Stockholms universitet.

Lars Hartzell

Moderator

Har tidigare arbetat som informationssäkerhetsspecialist på bland annat Karolinska institutet, Folksam och Stockholms universitet

Varmt välkommen att anmäla dig till vårt webbinarium via registreringslänken nedan!