Webbinarie

Leverantörskedjan i vårdsektorn

Säkerställ säkerheten i din leverans

Webbinarie om hur leverantörer till vårdaktörer bör agera för att bidra till en starkare leveranskedja

Välkommen till ett spännande och viktigt webbinarium där vi samlar experter, beslutsfattare och praktiker från hälso- och sjukvårdssektorn samt informationssäkerhetsbranschen för att utforska och diskutera viktiga frågor kring hur digitaliseringen påverkar svensk välfärd, med speciellt fokus på leverantörskedjan. Under webbinariet kommer vi att diskutera hur samhällskritiska aktörer och deras leverantörer kan samarbeta för att förbättra både informationssäkerheten och patientupplevelsen.

Datum och tid

Torsdag den 29 augusti klockan 14.00

Innehåll

Säkerhetskedjan i digital välfärd

Diskussion om hur leverantörer till samhällskritiska verksamheter, inklusive digitala plattformar som 1177, kan optimera sina processer och rutiner kring informationssäkerhet, IT-säkerhet och dataskydd för att vara väl anpassade till de samhällskritiska kunderna. Panelen kommer att inkludera experter inom informationssäkerhet, representanter från samhällskritiska verksamheter, och leverantörer.

Vi kommer bl.a. beröra frågor likt nedan:

 • Vilka krav ställs på leverantörer vid incidenter? Finns det skyddskrav som är standard, och hur ska man tänka om man är en mindre leverantör till en stor aktör? Kravlistan blir längre och längre – hur förenklar vi?
 • Vilka processer och rutiner bör finnas på plats för att på ett systematiskt sätt arbeta med informationssäkerhet?
 • Spaning kring hur kraven kan tänkas att förändras och utvecklas i framtiden.

Dataskydd i leverantörskedjan

Hur ser leverantörsrelationer inom vårdsektorn ut när det kommer till specifikt dataskydd? Vilka krav finns, hur ser skyldigheterna ut, och på vilka sätt kan vi optimera för ett gott samarbete? Vad innebär PuB-relationen i praktiken, och hur påverkar den patientens upplevelse och säkerhet?

Vi diskuterar hur tre synvinklar:

 • Hur ser kravställningen på sjukvårdssektorn ut när det kommer till PDL, Socialstyrelsens föreskrifter mm. Vad funkar bra och mindre bra kring dessa i praktiken? Vad kan göras från bägge sidor (beställare och leverantör) för att optimera samarbetet?
 • Hur bör leverantörer agera och tänka kring de krav som överförs till dem när de levererar tjänster och produkter till organisationer som omfattas av NIS2? Vilka tips finns för mindre såväl som större leverantörer?
 • Vad innebär PuB- och UPuB-relationen i praktiken och hur bör man se på den? Hur påverkar den patientens upplevelse och säkerhet?

Reservrutiner; vi skapar mer och mer beroenden till våra leverantörer, och sen står man bara där när systemen går ner. Det åligger vårdgivaren att ha detta. Och var går gränsen – var slutar mina rutiner och var börjar dina?

Värdefulla insikter

Som besökare på vårt webbinarium kommer du att dra nytta av möjligheten att:

 • Få insikter från experter och praktiker inom hälso- och sjukvårdssektorn samt informationssäkerhetsbranschen.
  Utforska viktiga frågor relaterade till digitaliseringens påverkan på svensk välfärd, med särskilt fokus på leverantörskedjan.
 • Lära dig om hur samhällskritiska aktörer och deras leverantörer kan samarbeta för att förbättra både informationssäkerheten och patientupplevelsen i den digitala eran.
 • Delta i diskussioner och utbyta idéer med andra deltagare för att forma en säkrare och mer effektiv vårdmiljö.
 • Genom att delta i vårt webbinarium kommer du att få värdefulla kunskaper och insikter som kan bidra till din professionella utveckling och förbättra din förståelse för den digitala transformationen inom vården.
Fredrik Schöllin

Fredrik Schöllin

 Dataskyddsombud på Inera

Erik Wiklund

Erik Wiklund

Chief Information Officer och Chief Digital Officer på Aleris

Stefan Jernberg

Stefan Jernberg

Chief Compliance Officer på Carasent

Håkan_sonesson

Håkan Sonesson

IT-säkerhetschef på region jönköping

Petra Jonsson profilbild

Petra Jonsson

 Moderator, Secify

Varmt välkommen att anmäla dig till vårt webbinarium via registreringslänken nedan!