Secify blir exklusiv svensk återförsäljare av Entelgy Innotec Securitys tjänster

Henrik Petterson 13 februari, 2020

I onsdags skrev Entelgy på kontraktet som gör Secify till exklusiv återförsäljare av Entelgys cybersäkerhetstjänster i Sverige.

– Att vi nu har möjlighet att kunna möta efterfrågan på lösningar för de digitala utmaningar som många organisationer står inför idag, känns otroligt bra. Att vi sedan kan göra det med ett av Europas största och välkända cybersäkerhetsföretag gör det hela ännu roligare, säger Petra Jonsson, sälj och marknadschef på Secify.

Med 17 år i branschen och sina 1,700 anställda har Entelgy arbetat med organisationer som FN, NATO, Europeiska unionens cybersäkerhetsbyrå (ENISA) samt med flera stora internationella företag som bland annat Renault och Vodaphone.

– Entelgy är definitivt en tung spelare inom cybersäkerhetsbranschen, men det är inte vår primära anledning till varför vi väljer att samarbeta med dem. Det saknas tyvärr kompetens i norden inom cybersäkerhetsområdet, speciellt när det gäller penetrationstester. Vi måste helt enkelt skapa landsöverskridande samarbeten för att kunna leverera den höga kvalité som faktiskt krävs för att säkra organisationers informationstillgångar, säger Daniel Fyhr, VD på Secify.

En del av Entelgy Innotech Securitys cybersäkerhetskontor

Juan Flores, strategisk chef på Entelgy Innotec ser positivt på samarbetet men poängterar allvaret när det gäller svenska organisationer och cybersäkerhet.

– Sverige har varit väldigt förskonade och är på grund av det ganska oförberedda när det gäller avancerade attacker. Den öppenhet som finns i landet kommer i allt högre utsträckning att användas till deras nackdel. Vill man fortfarande värna om öppenheten så krävs det att organisationen säkerställer att deras information inte kan ändras på ett okontrollerat sätt, avslutar Juan.