Rekryteringen av Chris Robertsson, tidigare strategisk ägare av Nordlos cybersäkerhetserbjudande ”Nordlo Cyber Defence Stack”, stärker Secifys fäste på cybersäkerhetssidan.
– Detta är en strategiskt mycket viktig rekrytering för att ytterligare befästa vår position på cybersäkerhetssidan, säger Julia Karlsson, Head of Advisors and Services på Secify.

Ny Head of Service, Cyber Security
– Chris har en stark bakgrund, med såväl många tekniska som mer kundnära och affärsutvecklande roller och ansvarsområden. Hans branschmässiga tyngdpunkt har historiskt legat inom IT-området, något vi tror kommer ha ett stort värde i de cybersäkerhetsutmaningar vi ser på marknaden, säger Julia.

Chris uppgift blir att ta Secify in i nästa fas i utvecklingen av cybersäkerhetsbenet. Området rör sig otroligt snabbt, och det är krävande att hela tiden hålla sig på tå och fortsätta leverera ett starkt värde till kunderna. Det blir Chris uppgift att utöka vårt löpande engagemang hos våra kunder, rekrytera in nya cybersäkerhetsspecialister, såväl som att stärka och bredda vår tjänsteportfolio inom cybersäkerhet.

Ser stor potential i såväl branschen som bolaget
Under sin tid i teknikbranschen har Chris hunnit beta av en mängd ansvarsområden och roller som ofta har varit delad förhandling, förvaltning och försäljningsansvar kombinerat med teknisk arkitektur. Senaste rollerna har varit som BDM på dåvarande TeleComputing med försäljningsansvar för en tredjedel av den svenska verksamhetens kundportfölj och därefter datacenter-specialist och försäljningsansvarig på dåvarande Comsolid. Senast har Chris jobbat som senior cybersäkerhetsstrateg och är arkitekten bakom Nordlo Cyber Defence Stack, tillika Nordlos cybersäkerhetssatsning. Med rollen kom uppgiften att bygga affärsområdet och aktivt utöka affären hos kunderna inom affärsområdet Security Operations, såväl som att fungera som rådgivare internt i gruppen som externt ut mot kunder.

– Att ha blivit hittad av Secify som är ett framåtlutat agilt företag med spetskompetens och laserfokus inom sina tre säkerhetsområden med visionära experter att stångas med dagligdags är fantastiskt roligt! Det är ingen hemlighet att jag gillar att springa när det kommer till utveckling av såväl mig själv som tjänsteleveranser mot kunderna vilket gör det väldigt viktigt för mig att ha rätt organisation och kollegor med rätt fokus att jobba tillsammans med. Något av det jag ser fram mot mest är att linjera, organisera och bredda Secifys utbud, samt arbeta med vårt soliga kontor i Spanien där många av våra medarbetare sitter. Historiskt har Spanien rent generellt jobbat med säkerhet på helt andra nivåer och tidsaxlar än Norden, så mängden kompetens och kapacitet Secify har genom våra landsöverskridande leveranser och kontakter i omvärlden är ”matrix”, säger Chris Robertsson, Head of Cyber Security på Secify.

Börjar i februari

– Vi är både stolta och glada över den här rekryteringen och ser fram emot att se vad Chris kan åstadkomma i vår cybersäkerhetsenhet. Han blev den sista pusselbiten i en trio av Head of Services, och därmed kan vi börja ta oss till nästa nivå när det kommer till hur tjänsteområdena Informationssäkerhet, Dataskydd och Cybersäkerhet ska samverka för att optimera leverans och kundupplevelse.

Att han som person upplevs varm, genuin, passionerad och nyfiken var otroligt viktigt i rekryteringen, och något vi tror borgar för att vi verkligen ska trivas tillsammans, avslutar Julia.

Chris Robertsson, Head of Cybersecurity