Pentestintervju med Lars Olsson på Canea

Henrik Petterson 29 juni, 2022

Introduktion

Secify stöttar Canea med penetrationstest

I takt med att säkerhetshoten växer försöker organisationer och verksamheter anpassa och förbereda sig för en värld där cyberattacker tillhör vardagen. Lars Olsson, produkt- och utvecklingschef på CANEA, som utvecklar CANEA:S applikation CANEA ONE, arbetar kontinuerligt med penetrationstester både tillsammans med kunder och genom fristående insatser.

Omvärlden förändras. Cyberhoten växer och vi ser ständigt nya ransomwareattacker som slår emot både stora och små organisationer och vi behöver alla ta hotet på allvar, säger Lars.

Pentest en trygghet för kunderna

– Vi vill såklart att våra kunder ska känna sig trygga med vår applikation, samtidigt som vi också vill känna att det vi levererar till våra kunder är säkert. Vi arbetar därför med penetrationstester tillsammans med våra kunder, men gör också fristående pentest både på vår molnlösning baserad lösning och mot vår applikation.

– Vi har ju tidigare arbetat med Secify i andra projekt, bland annat med ledningssystem för informationssäkerhet. Vi kände att vi kunde förlita oss på Secify som leverantör av penetrationstest dels på grund av vad de tidigare levererat men även på grund att de är en stor leverantör inom penetrationstest.

Lars Olsson, produkt- och utvecklingschef på CANEA

Lars Olsson, produkt- och utvecklingschef på CANEA

Vana vid pentest

Canea One– Vi är vana vid att göra penetrationstest och fick egentligen exakt det som vi förväntade oss. En bra och tydlig rapport med en del förbättringspunkter som vi åtgärdade och därefter åter-testade tillsammans med Secifys säkerhetstekniker. Ett bra och fungerande upplägg helt enkelt. Säkerhetstänket finns i vår applikation redan i designfasen när vi utvecklar applikationen. Pentestet är för oss en bra bekräftelse på en säker applikation för oss och våra kunder.

– Vår plan är att fortsätta att penetrationstesta våra miljöer. Det sker otroligt mycket nu när det kommer till IT-säkerhet. Nya sårbarheter och brister identifieras samtidigt som nya cyberhot träder fram. Då gäller det att vara där och kontinuerligt penetrationstesta och förbättra säkerheten för oss själva men framförallt för våra kunder. Med den pentest leverans som vi har fått av Secify kan jag absolut rekommendera dem som leverantör av penetrationstester, avslutar Lars.

Mer information om våra pentest och vad vi kan erbjuda hittar du på vår tjänstesida