Tidigare majoritetsägare Jose Manuel Sanchez och Daniel Fyhr efter köpet

Tidigare majoritetsägaren Jose Manuel Sanchez (till vänster) och Daniel Fyhr, VD på Secify (till höger) (ladda ner högupplöst bild)

Köpet av det spanska cybersäkerhets- och it-bolaget Southbridge är klart och genomfördes under årsskiftet 2020. Secify stärker därmed sin tekniska kapacitet och position på marknaden.

– Köpet kom naturligt efter ett tätt utvecklingsarbete som skett under en lång period inom en rad olika områden kring cybersäkerhet, säger Daniel Fyhr, VD på Secify. En av anledningarna till köpet var att vi helt enkelt såg fördelen med att ha teknisk säkerhetskompetens inom företaget, en specialistkompetens som Southbridge bevisligen har, fortsätter han. De tjänster som Southbridge har inom framförallt systemutveckling kompletterar våra tjänster. I och med köpet har vi nu den förstärkning som krävs på utvecklingssidan för att täcka upp vårt och våra kunders behov.

Southbridges 15 anställda är specialister inom olika områden som tillsammans tillhandahåller tjänster inom cybersäkerhet och systemutveckling, till en rad olika stora medelstora och stora bolag i Spanien. I samband med köpet tillträder Nicklas Dahl som ny VD för Southbridge.

– Det känns väldigt roligt och spännande att ta rollen som VD för Southbridge. Mina tidigare erfarenheter som VD och chef för ett antal olika bolag kommer att förenkla de utmaningar som är förknippade med tjänsten. Southbridge kommer framöver att spela en viktig roll i Secifys framtid, framförallt för utveckling av avancerade cybersäkerhetssystem men även som resurs för komplicerade tjänster som kräver specialistkompetens. Vi har en väldigt spännande resa framför oss, avslutar Nicklas.

Daniel Fyhr pratar om organisationen på Secify Ibericas kontor i Murcia i Spanien (ladda ner högupplöst bild)

– Det är en av anledningarna till att vi valt att arbeta med ett spanskt bolag, fortsätter Daniel. Jämfört med Sverige ligger företag i Spanien på en högre nivå och har en helt annan mognadsgrad inom cybersäkerhet. Sverige ligger tyvärr efter i den utvecklingen vilket kanske inte är så märkligt eftersom vi fram till ett par år sedan sett inte haft så allvarliga cybersäkerhetsrelaterade incidenter, säger Daniel.

I samband med köpet sker ytterligare en förändring. Southbridge byter även namn och blir Secify Iberica.

En del av det nyrenoverade kontoret på Secify Iberica (ladda ner högupplöst bild)

– Det här är ett steg som vi tar för att stärka banden mellan Sverige och Spanien. Vi vill skapa en tydlig och stark koppling, eller länk mellan företagen och våra medarbetare, och då är det här en viktig del i det arbetet. Vi är ett företag som tar hand om våra anställda, och det gäller självklart även våra spanska medarbetare. Namnbytet handlar lika mycket om att stärka vår position på marknaden som att inkludera våra medarbetare i Secifyfamiljen, avslutar Daniel.