DORA

Finansbranschen – en attraktiv bransch för cyberkriminella

Finansbranschen tillhör en av de mest attraktiva branscherna för cyberkriminella att angripa. Eftersom företagen i branschen hanterar stora mängder pengar – ofta är andra företags – har de också större benägenhet och kapacitet att betala om de skulle råka ut för till exempel en ransomwareattack.

Bärbar dator med kaffekopp i bakgrunden, på koppen står det Secify

För att driva på säkerhetsarbetet och stärka den digitala motståndskraften för finansbranschen inom EU, har Europeiska unionen infört en förordning som heter Digital Operational Resilience Act, förkortat DORA.

Förordningen innehåller en rad krav som företag inom finansbranschen måste leva upp till. Det handlar bland annat om att införa olika policyer, verktyg för att öka säkerheten och ramverk för att arbeta med riskhantering. Till det kommer processer för inrapportering av incidenter. I vår artikel ”DORA-förordningen – hur kommer den att påverka er?” kan du läsa mer om vad förordningen innebär i detalj.

Hur kan vi hjälpa er med DORA?

Vi förstår att inget företag är det andra likt och skräddarsyr därför vår tjänst utifrån din verksamhets förutsättningar. En del företag har kommit ganska långt och har en del på plats medan andra har en liten uppförsbacke att ta sig över. Oavsett hur långt du har kommit tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp. Vi kan även göra en audit för att kontrollera så att du har alla delar som krävs på plats.

Lämna dina uppgifter nedan så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt DORA projekt

Hidden